بخش عصارات قرابادین کبیر عقیلی خراسانی
استخراج در اصطلـاح داروسازی به جداسازی اجزاء فعال دارویی از اجزاء غیرفعال یا بیاثر از بافتهـای گیاهی و حیوانی با استفاده از حلـالهـای انتخابی با دستورالعملهـای استخراجی استاندارد اطلـاق میشود. بنابراین محصولـاتی که از گیاهان به دست میآیند تحت نام عصارههـای گیاهی مایع، نیمه جامد یا پودرهای نسبتاً ناخالص و مجموعهای از ترکیبات مختلف هستند که برای استعمال خوراکی و موضعی قابل استفاده هستند و به شکل فرآوردههـای شناخته شدهای شامل جوشانده، دم کرده، عصاره مایع، تنتور، عصارههـای نیمه جامد و عصارههـای پودر شده دسته بندی میشوند. عصاره از محلول متفاوت است به طوریکه فرآیند تهیه عصاره بر حضور ماده نامحلول دلـالت دارد و بخشی از ترکیبات محلول موجود در بافتهـای این ماده نامحلول به وسیله حلـال مناسب خارج میشوند. روشهـای استخراج شامل 5 روش اصلی است: ماسراسیون، پرکولـاسیون، هضم، دم کردن و جوشاندن. برای انتخاب نوع عصاره برای مصارف مختلف، آشنایی با روشهـای مختلف عصاره گیری دور از فایده نیست. ماسراسیون: در این فرآیند، م …